Eerste contact ouders toekomstige leerlingen
Het is woensdag 31 mei als we bij de ingang van het bouwterrein vier mensen zien die een auto aan het uitladen zijn. Het voltallige team van de Vroonermeerschool is vandaag aanwezig bij de inschrijving op locatie. De locatie is in dit geval een nog braakliggend stuk land even voorbij de eerste rotonde van de weg die leidt naar een wijk in aanbouw, de Vroonermeer Noord. De beachflags markeren de plek waar het team haar ’school’ zal starten. Even daarna wordt een groene partytent opgezet en ingericht met een tafel, stoelen en een speelkleed met een bak K’nex.

Hoewel er in de aankondiging en de persberichten staat dat de inschrijving om 13.00 uur start, staat er om 12.30 uur al een moeder met zoon voor 'de deur'. Hoe leuk is dat! De eerste ingeschreven leerling Senn weet dat zijn toekomstige leerkrachten ook aanwezig zijn en is natuurlijk heel nieuwsgierig. Even kennismaken, wat vragen beantwoorden en dan de juffen gedag zeggen en voor iedereen een mooie klaproos plukken.

Het uur dat daarop volgt bestaat uit kennismaken met geïnteresseerde ouders en kinderen en vragen beantwoorden. De ouders reageren enthousiast op de informatie die we met hen delen. De ouders van misschien toekomstige leerlingen ontvangen allemaal een papieren tas met de nieuwsbrieven en inschrijfformulieren.

Natuurlijk ontbreekt er ook nog informatie en zijn er vragen die we nog niet kunnen beantwoorden, maar duidelijk is wel dat deze ouders op zoek zijn naar een openbare school met eigentijds en betekenisvol onderwijs. Nou dat gaat zeker goed komen.

De Vroonermeerschool gaat uitdagend onderwijs verzorgen waar de leervragen van kinderen een grote rol gaan spelen, leerlingen gaan werken met een eigen digitaal portfolio, het onderwijs (de vakken) wordt in samenhang veelal binnen thema's aangeboden en natuur zal hier als een rode draad doorheen lopen. Veel aandacht voor de eigen woonwijk met al zijn prachtige flora en fauna. Onderzoekend en ontdekkend leren met veel aandacht voor de basiscompetenties rekenen en taal. De inzet van nieuwe technologie zien we als kans waarbij we zeker ook aandacht zullen hebben voor de gevaren en bedreigingen.

Een geslaagde middag. We weten inmiddels dat we deze ouders ook terug gaan zien op onze informatieavond op 14 juni om 19.30 uur op het Bestuursbureau van Ronduit Onderwijs aan de Havinghastraat 22 in Alkmaar.